Maak je eigen neon sign informatie

Maak je eigen neon sign informatie

Heb jij altijd al zelf een neon bord willen ontwerpen? Dat kan! Bij Neon District maken we graag dromen werkelijkheid en zijn alle wensen mogelijk. We hebben oneindig veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Onderstaand hebben wij een overzicht gemaakt met opties voor het ontwerpen van jouw eigen neon!

 1. Design

Allereerst stuur je ons jouw logo, foto, tekst of idee op. Wij helpen dan graag om hier een ontwerp van te maken wat uitgevoerd kan worden in een led neon sign. Uiteraard sturen wij daarna een digitaal voorbeeld naar je op.

Het idee voordat er een design van wordt gemaakt 

Het design vanuit het idee

 2. Materiaal

Vervolgens kies je uit welk materiaal het neon ontwerp zal gaan bestaan:

 • led neon sign voor binnen
 • led neon sign voor buiten onder een afdak (spatwaterafstotend)
 • Acrylaat led neon sign (dit is totaal waterproof en bruikbaar in alle weersomstandigheden)
 • RGB led neon sign.

RGB Led Neon heeft de mogelijkheid om te kunnen veranderen van kleur tijdens gebruik. Door deze functie is de kwaliteit van de LED Neon ook anders. Onderstaand is een afbeelding te zien van de verschillen. Het RGB LED neon toont meer structuur in de neon lijn waar Led Neon zonder RGB egaal is qua verlichting over de lijn.

Neon materialen

 3. Kleur

Daarna mag je de kleur uitkiezen voor het neon sign. Dit is uiteraard alleen van toepassing als er niet voor de RGB functie is gekozen. Het maakt niet uit of je in het ontwerp meerdere kleuren per object wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als het logo bestaat uit verschillende kleuren kunnen al deze kleuren worden toegepast. Meerdere kleuren in een ontwerp toepassen is niet prijs bepalend voor het light neon sign. 

Kleurenwaaier

4. Achtergrond

Nadat de kleur van het led neon sign is gekozen, mag je kiezen wat voor soort achtergrond je wilt. Hier is de keuze uit een acrylaat achterbord of een aluminium profiel. Bij een acrylaat achterbord heeft u nog drie keuzes te maken:

 • Wil je het acrylaat achterbord rondom het neon ontwerp uitgesneden?
 • Wil je een vierkant achterbord?
 • En of deze achtergrond transparant of in kleur wordt. Hierin zijn alle kleuren mogelijk waaronder ook een (gouden) spiegel achtergrond.

Het aluminium profiel zorgt ervoor dat er geen achtergrond zichtbaar is. Alleen vanaf de zijkant is deze achtergrond dan te zien en deze is ook in elke gewenste kleur beschikbaar. Het enige nadeel hieraan is dat als het ontwerp uit losse onderdelen bestaat dat deze ook los gemonteerd moeten worden. Het gebruik van een acrylaat achterbord raden wij daardoor dus ook eerder aan omdat deze makkelijker te monteren is.

Neon District achterbord opties

 4. Formaat

Vervolgens is het formaat aan de beurt. Wij kunnen vanaf 30 cm t/m 550 cm produceren. Alle borden boven 100 cm worden gesplitst in meerdere delen. Na het ophangen is hier niks meer van te zien. Dit is enkel voor het transport. Mocht u toch een eendelig bord willen is dit wel mogelijk, maar rekenen we hier een extra handling fee + bezorgkosten voor. Deze extra kosten zijn vanaf 80 euro exclusief btw en afhankelijk van het formaat.

 5. Bevestiging mogelijkheden

Een van de laatste stappen richting jouw eigen neon ontwerp is het kiezen van de bevestiging mogelijkheid. Dus hoe wil je jouw neonbord plaatsen?

Voor een acrylaat achterbord zijn er drie verschillende opties:

 • Aan de muur door middel van afstandhouders/schroeven
 • Aan een plafond (hangend) door een ophangsysteem
 • Een op maat gemaakt acryl standaard

Bij een aluminium profiel is aan de muur ophangen met afstandhouders/schroeven de enige optie doordat deze uit losse onderdelen bestaat.

Neon bijgeleverde materialen

Materialen Neon LED:

 1. Ophangsysteem om aan het plafond te hangen (optioneel)
 2. Dimmer
 3. Adapter
 4. Stroomkabel
 5. Schroeven, pluggen en afstandhouders (standaard)
 6. Ophang kabel (standaard inbegrepen)
 7. Neonverlichting kabel

 

6. Dimmer

Elk Neon bord wordt geleverd met een dimmer. Deze kan de helderheid van de verlichting hoger of lager zetten en bij de RGB Neon ook veranderen van kleur. Alle borden onder 75cm krijgen een mini dimmer er bijgeleverd en alle andere formaten krijgen een button dimmer bijgeleverd.

 Neon verlichting dimmer

 7. Bezorg opties & levertijd

Als laatste stap voordat je jouw Neon bord geleverd krijgt mag je een bezorg optie kiezen. De levertijd die wij hanteren is 8-10 werkdagen vanaf het moment dat de order is geplaatst. De drie bezorgkeuzes:

 • Op adres bezorging (standaard)
 • DPD pickup point (mogelijk voor alle borden kleiner dan 100cm)
 • Spoedlevering

Een spoedlevering houdt in dat uw bestelling direct in productie gaat zonder te hoeven wachten op de rest van de productieplanning. Hiermee is uw levertijd ongeveer 2-4 werkdagen korter. Bij deze optie wordt er 60 euro extra gerekend (excl btw).

Terug naar blog